creditfix.ro

luni, 21 iulie 2014

Imprumut nebancar - credite: care este diferenta? Avantaje, dezavantaje.

Atunci cand ne propunem sa sa luam un imprumut nebancar, ne vin in minte cateva intrebari de bun simt: ce sume de bani putem primi si pe ce perioade, care este costul total al unui imprumut nebancar si in ce consta acesta si cum putem solicita un imprumut nebancar.

Avand in vedere ca institutia financiara nebancara Provident este una dintre cele mai bine mediatizate, va vom oferi raspunsurile la aceste intrebari cu ajutorul informatiilor puse la dispozitie de catre aceasta.


Ce sume de bani pot imprumuta si pe ce perioade?


Daca este pentru prima oara cand apelezi la serviciile acestei IFN, poti solicita imprumuturi intre 400 si 2500 de lei, pe o perioada de 42 pana la 56 de saptamani. Daca insa ati mai colaborat si ati fost bun platnic, atunci puteti obtine 3000 de lei imprumut, sau chiar mai mult, in functie de veniturile disponibile si de alte criterii. 


Care este costul total al unui imprumut nebancar si in ce consta acesta?


Cand vine vorba de costurile unui imprumut, cei mai multi dintre noi ne intrebam in primul rand cat este DAE (dobanda anuala efectiva). La Provident varianza intre 84.54% si 104.49%, ceea ce s-ar putea sa va sperie. Insa consultantii Provident sustin ca in cazul imprumuturilor pe termen scurt DAE nu mai este relevant, deoarece nivelul acestuia este influentat de perioada de rambursare si de peridiocitatea ratelor. Pe site-ul Provident se ofera chiar un exemplu de calcul in acest sens. De exemplu, pentru un imprumut fara serviciul la domiciliu de 1500 lei, pe 53 de saptamani, DAE este de 86.23%, insa costul total al imprumutului este de doar 535.56. Deci DAE nu exprima procentual costul total al imprumutului.

Ce este foarte important este faptul ca in contract veti stii exact cat aveti in total de achitat, iar lucrul acesta ramane neschimbat. 


Cum pot solicita un imprumut nebancar?


Aceasta este partea cea mai simpla: daca vorbim de Provident, atunci e suficient sa completati un formular online si in maxim 24 de ore primiti un raspuns. Sau poti contacta telefonic unul dintre consultantii lor financiari.

Ideea este ca atunci cand e imperios necesar sa contractati un imprumut rapid, o IFN e o solutie mai scumpa, intrucat dobanzile sunt cu mult mai mari decat la banci, insa eficienta. Si inca un lucru de care e bine sa tineti cont: IFN rareori acorda un imprumut rapid pe termen lung sau chiar mediu.