Ai nevoie RAPID de IMPRUMUT? Te poti gandi la un credit online prin IFN-uri (institutii financiare nebancare). Merita?...

Nevoia de bani, de a obtine un imprumut rapid, te duce de cele mai multe ori cu gandul la o institutie de creditare nebancara (IFN). 

Marele avantaj al IFN-urilor si a creditelor nebancare: acorda credit rapid, mai usor decat bancile; pe cealalta parte, e bine sa va informati atent asupra costurilor implicate de aceste imprumuturi rapide.

Am gasit pe site-ul HotNews un articol extrem de interesant in care se explica pe scurt avantajele si dezavantajele acestor tipuri de credit online rapide.

Actul de identitate si o adeverinta de venit sunt documentele suficiente, de obicei, pentru a lua un credit online de consum de la o institutie financiara nebancara. Mai mult, cererea poate fi facuta la telefon, pe internet sau prin posta. Conditiile sunt atractive pentru tot mai multi clienti, fapt dovedit si de statisticile Bancii Nationale. IFN-urile au ajuns sa detina anul trecut o treime din totalul imprumuturilor pentru populatie. Dincolo de modul facil de obtinere a creditului online, pot aparea surprize mai ales cand clientii nu sunt atenti la ce semneaza. Unele IFN-uri practica dobanzi chiar si de sapte ori mai mari decat bancile.
credit online, imprumut rapid, credit online
Avantajele unui imprumut rapid
Ofertele societatilor de tip IFN pot rezolva rapid problemele de cash flow (nevoie rapida de bani). Se pot obtine credite online de pe o zi pe alta, unele companii chiar vin cu banii in plic acasa.
Pentru a iesi dintr-un impas poate fi o solutie excelenta. Dar, atentie mare la ce va angajati. Imprumuturile rapide de acest tip nu sunt deloc ieftine.
imprumut, credit, imprumut
Atentie la bani: dobanzi pe masura riscurilor
Datorita conditiilor relaxate de acordare, creditele online obtinute rapid sunt si cele mai scumpe. DAE (dobanda anuala efectiva) poate ajunge si pana la 230%! Iata cam cum arata calculele facute de autorul articolului mai sus mentionat:
imprumut rapid, credit online, imprumut rapid
Provident Financial acorda credite online de nevoi personale de la 400 lei pana la 2.500 lei. Intr-o prima faza, clientii pot primi cel mult 1.500 lei. Documentele solicitate sunt actul de identitate si sursele de venit ale persoanei sau ale familiei acesteia, iar dobanda anuala efectiva (DAE) este de 227%. Conform exemplului de calcul prezentat de societate, la un imprumut rapid de 1.500 lei, clientul trebuie sa returneze intr-un an 2.589 lei, iar la unul de 2.500 lei trebuie sa ramburseze 4.316 lei. Citifinancial are conditii similare si aplica DAE de 91%, insemnand ca pentru 2.500 lei trebuie rambursata suma de 3.343 lei.

credit online, imprumut rapid, credit online
TBI Credit se numara prin societatile care pretind mai multe acte, dar si conditii mai multe. Solicitantul trebuie sa aiba un contract de munca pe perioada nedeterminata si o vechime de cel putin trei luni la ultimul loc de munca. Sumele imprumutate rapid pot fi mai mari, de pana la 5.000 euro, iar dobanda anuala efectiva este de 25,76%.
credit, imprumut, credit
Concluzia? Se poate dar costa...
Concluzia noastra e simpla: putem face rost de credit online printr-un imprumut rapid de bani dar ne costa. Daca ne facem calculele si ies bine, merita. Daca problema financiara este de moment, da. Daca este de durata, poate va mai ganditi odata... 
imprumut rapid, credit online, imprumut rapid