creditfix.ro

joi, 8 noiembrie 2012

Creditele de nevoi personale s-au scumpit!

Creditele de nevoi personale
Creditele de nevoi personale s-au scumpit!

Creditele de nevoi personale s-au scumpit - Criza financiara a adancit diferenta dintre costul creditelor din Romania si cele din zona euro. 


Un raport al Comisiei Europene arata ca din cea de-a doua parte a anului 2008 au aparut discrepante majore intre dobanzile din zona euro si cele din restul statelor membre in cazul creditelor de nevoi personele.

Procesul de unificare a preturilor creditelor bancare de pe piata unica a fost intrerupt de criza financiara. Chiar si inainte, preturile inregistrau diferente semnificative in zona serviciilor pentru consumatori, conform Raportului privind integrarea pietelor financiare europene 2009, realizat de Comisia Europeana.


Creditele de nevoi personale s-au scumpit - Cele mai mari discrepante sunt identificate la creditele de nevoi personale. 


Diferentele fata de tarifele practicate de tarile din zona euro au devenit semnificative din cea de-a doua jumatate a anului 2008.

De exemplu, pentru creditele de nevoi personale din zona euro, dobanda anuala efectiva (DAE) a scazut in intervalul 2008-2009 de la 8,88% la 7,76%. In Romania, costul creditelor a luat-o intr-o directie inversa. DAE a inregistrat o crestere de aproximativ 2 procente, de la 11,99% la 13,95%.

Acest fenomen al creditelor de nevoi personale s-a resimtit insa intr-o mai mica masura in cazul creditelor ipotecare si al imprumuturilor destinate companiilor. 

Cel mai inalt grad de convergenta al dobanzilor se intalneste la creditele pentru marile corporatii. 
Explicatia tine de faptul ca marile companii dispun de o putere de negociere mai mare si sunt mai bine informate cu privire la ofertele din piata.



IMPRUMUT RAPID, CREDIT DE NEVOI PERSONALE ONLINE, LA DOMICILIU


Click aici si trimite formularul – te sunăm noi in maxim 60 de minute!!!


Iti multumim pentru atentia acordata si nu uita ca tu esti cea mai importanta persoana pentru noi!