creditfix.ro

marți, 4 februarie 2014

IMPRUMUT RAPID - Educatie financiară


Fă-ti un buget. Economiseste!

Prin angajamentul nostru de a oferi împrumuturi în mod responsabil, ne obligăm să le explicăm tuturor clientilor caracteristicile fiecărui tip de împrumut, înainte de semnarea contractului. Este important pentru noi ca înainte de a le acorda împrumuturi să ne asigurăm că nu se vor împovăra cu plata ratelor.
Continuând acest drum al responsabilităţii, am susţinut şi susţinem primul proiect naţional de educaţie financiară destinat adulţilor – Bugetul Familiei. Credem că un client informat si educat este un consumator responsabil, care este în măsură să ia decizii în cunostintă de cauză, este un câştig nu numai pentru piaţa financiară, ci si în general, pentru societatea românească.
Programul se desfăşoară sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi este derulat în parteneriat cu Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România şi Junior Achievement România.

7 sfaturi pentru a ţine cheltuielile sub control:

  • Adună toate sursele de venit: de exemplu salariul, alocaţiile, dobânzile din depozite bancare, chiria din închirierea unui imobil etc.
  • Notează-ti toate datoriile dintr-o lună (facturi pentru utilităti sau rate) şi ţine cont de data scadentă a fiecăreia. Evită întârzierile la plată pentru a nu plăti penalităti.
  • Calculează-ţi banii lunar! Notează în Calculatorul de buget toate cheltuielile pe care le faci pe parcursul unei luni. Acest lucru te va ajuta să observi cât cheltuieşti si pe ce.
  • Notează cheltuielile cu caracter neregulat (cheltuieli pe care le faci doar o dată pe an, cum ar fi impozitul pe casă sau poliţa RCA) si data până la care trebuie să faci plata. Pentru a-ti fi mai usor, împarte suma totală pe care o datorezi la numărul lunilor pe care le mai ai la dispozitie până la data la care trebuie ă plătesti si încearcă să economisesti în fiecare lună suma respectivă.
  • Economiseste o parte din banii rămasi după plata datoriilor: orice sumă, oricât de mică ar părea, în timp poate deveni un depozit semnificativ pentru tine sau familia ta.
  • Foloseşte-ţi banii eficient! Urmăreste promotiile si reducerile, însă cumpără doar lucrurile de care ai nevoie.
  • Ia legătura cu furnizorii tăi de utilităţi (electricitate, telefonie fixă sau mobilă, cablu, internet etc) si ajustează-ti abonamentele actuale în functie de nevoile tale. Compară în permanenţă preţurile diverşilor furnizori de pe piată.